Tarinat – Pienestä ponnistaneet

INSPIROIVIA TARINOITA

Suuretkin menestystarinat ovat ponnistaneet liikkeelle pienestä alusta. Olemme keränneet kirjaan eri ikäisten inspiroivia yrittäjyystarinoita, jotka auttavat sinua löytämään oman polkusi!

Klikkaa tarinan kuvaa lukeaksesi tarkemman esittelyn!

AARON’S HOTDOG

Lukivaikeudesta kärsinyt viidesluokkalainen Aaron koki Pikkuyrittäjät-ohjelmassa upean onnistumisen kokemuksen. Ensimmäisen yritysharjoituksen epäonnistuttua sisuuntunut Aaron päätti vielä yrittää ja lopputuloksena syntyi Aaron’s Hotdog, josta tuli menestys.

BOORDIGOLF

Viljami osti 14-vuotiaana 600 käytettyä golfpalloa ja myi ne eteenpäin. Siitä syntyi liikeidea, joka on kasvanut huimaa vauhtia. Tänä vuonna 18-vuotiaan Viljamin tavoitteena on myydä jopa miljoona golfpalloa!

DUUDSONIT

Duudsonit tutustuivat toisiinsa jo alakoulussa. He ovat osoittaneet, kuinka vilkkaiden poikien omaksi huviksi tehdyistä huimista tempuista voi lopulta syntyä todellinen menestystarina ja koko Suomen tuntema brändi.

PINKKU PINSKU

Pinja “Pinkku Pinsku” Sanaksenaho on yksi Suomen suosituimmista tubettajista, jolla on Youtubessa yli 260 000 seuraajaa. Pinja aloitti tubettamisen 11-vuotiaana ja pyörittää toimintaa nyt 18-vuotiaana oman yrityksensä kautta.

HESBURGER

Heikki Salmelan ja Hesburgerin upea tarina alkoi vuonna 1966 perustetusta Kievarin Grillistä. Hesburgerista on kasvanut kovalla työllä Suomen suurin hampurilaisketju, ja nyt 74-vuotiaan Salmelan tavoitteena on kannustaa nuoria yrittämään.

JÄTKÄ-JUHO

Juho on 11-vuotias innokas yrittäjä Hyrynsalmelta. Juho nousi valtakunnalliseksi julkkikseksi
kehittelemällään Jätkä-Juho jätkänkynttilällä, jotka pääsivät myyntiin mm. Puuilo-ketjun myymälöihin. Juhon tavoitteena on säästää rahat omaan traktoriin.

KIFFEL

Jenni Parpalan tarina on pysäyttävä ja mielenkiintoinen. Haastavista lähtökohdista siivousalan yrittäjäksi ponnistanut Jenni on kulkenut kivikkoisen tien kohti menestystä ja hänellä on tärkeä viesti nuorille.

PIKKUKALAT

Pikkukalat on upea tarina Käsivarren Lapissa Karesuvannossa perustetusta lasten pikkuyrityksestä ja pohjoisen yhteisöllisyydestä. Ohjaaja Tytin avustuksella lapset järjestivät
pilkkikisat, joiden takana oli lähes koko 140 hengen kylä.

HAVU GAMING

Esport on huimasti kasvava laji, jossa parhaat pelaajat ovat ammattilaisia. HAVU:n tähtäimessä on menestyä kovatasoisissa kansainvälisissä kilpailuissa. Kerromme suomalaisen HAVU:n ja sen perustajan Lasse Salmisen tarinan sekä raotamme monille vielä tuntemattoman lajin taustoja.

PINK LEMON

Pink Lemon on vantaalaisessa alakoulussa syntynyt smoothiealan pikkuyritys. Pink Lemonin yrittäjät Sara, Julia, Isra ja Neea esittelevät Pikkuyrittäjät-ohjelman ja oman yrityksensä synnyn teema teemalta.

PIKKUYRITTÄJIEN SYNTYTARINA

Pikkuyrittäjät on oiva esimerkki siitä, kuinka pienestä lasten kauppaleikistä voi syntyä merkityksellinen ja kymmeniin tuhansiin lapsiin vaikuttava ilmiö. Lue kirjasta miten Pikkuyrittäjien idea syntyi ja kuinka siitä on tullut osa suomalaista koulupäivää!

KESÄTYÖT JA KESÄYRITTÄJYYS

Kesätyöt ovat nuorille tärkeitä mahdollisuuksia tutustua työelämään, ottaa vastuuta itsestään ja tienata samalla omaa rahaa. Vaikka työ tuntuisi pieneltä, siitä on todennäköisesti tavalla tai toisella suurta hyötyä nuorelle tulevaisuudessa.

Lue myös nettitarinoita