Tarina – Syntytarina – Pienestä ponnistaneet
Tarina – HAVU Gaming
8 heinäkuun, 2021
Tarina – Pink Lemon
8 heinäkuun, 2021
Tarina siitä, kuinka Pikkuyrittäjät-ohjelma syntyi lasten pihaleikeistä valtakunnalliseksi ilmiöksi

Pikkuyrittäjien syntytarina

Pikkuyrittäjät on oiva esimerkki siitä, kuinka pienestä lasten kauppaleikistä voi syntyä merkityksellinen ja kymmeniin tuhansiin lapsiin vaikuttava ilmiö. Lue kirjasta miten Pikkuyrittäjien idea syntyi ja kuinka siitä on tullut osa suomalaista koulupäivää!

Ote kirjasta

“Aapeli, älä ota sitä omenaa, se ei ole riittävän hyvä”, 6-vuotias Hilla Nurminen ohjeisti vain muutaman kuukauden vanhempaa serkkupoikaansa vantaalaisella omakotitaloalueella elokuussa 2010. Lapset olivat Aapelin perheen pihalla, jossa kasvoi viisi isoa omenapuuta, ja omenia todella riitti kerättäväksi.

Lapset ovat harrastaneet kauppaleikkejä pitkään ympäri maailmaa, ja hedelmien, marjojen ja mehujen myynti on varmasti yksi yleisimmistä leikeistä. Yksi tällainen kauppaleikki käytiin Vantaalla syksyllä 2010.

Hilla ja Aapeli keräsivät suuren kassillisen maukkaita omenia. He eivät olleet keräämässä niitä vain huvin vuoksi, vaan lapsilla oli mielessään liikeidea. Pitkään yrittäjänä toiminut isä Mikko Nurminen oli ehdottanut Hillalle, että pihalla voisi hyvin myydä omenasta tehtyä herkkua. Tyttö oli jo aikaisemmin ehtinyt raahaamaan vanhoja lelujaan pihan mattotelineelle ja kaupitellut tuotteita naapureille. Nyt päätettiin kokeilla omenoihin liittyvää liikeideaa.

Tämä liikeidea oli ensiaskel suureen suosion saaneelle Pikkuyrittäjät-ohjelmalle, jossa jo yli 70 000 lasta on päässyt harjoittelemaan työelämä- ja yrittäjyystaitoja osana koulupäivää yli 700 koulussa ympäri Suomea.