Tarina – Pinkku Pinsku – Pienestä ponnistaneet
Tarina – Duudsonit
8 heinäkuun, 2021
Tarina – Pikkukalat
8 heinäkuun, 2021
Miten Pinkku Pinskusta tuli yksi Suomen suosituimpia tubettajia.

Pinkku Pinsku

Pinja “Pinkku Pinsku” Sanaksenaho on yksi Suomen suosituimmista tubettajista, jolla on Youtubessa yli 260 000 seuraajaa. Pinja aloitti tubettamisen 11-vuotiaana ja pyörittää toimintaa nyt 18-vuotiaana oman yrityksensä kautta.


Ote kirjasta

Nykypäivänä moni nuori haaveilee tulevansa kuuluisaksi sometähdeksi, joka elättää itsensä kaupallisilla yhteistöillä eri brändien kanssa. Tie menestykseen on kuitenkin pitkä, ja se vaatii suunnattomasti töitä. Pinjankaan tapauksessa ei ole tapahtunut poikkeusta.

”Aloittaessani videoiden tekemisen minulla ei käynyt mielessänikään, että tämä voisi olla joskus työ. Vuonna 2013 tubettaminen oli niin pientä eivätkä firmat olleet millään tavalla kiinnostuneita somettajista. He kokivat silloin, että TV ja sanomalehdet olivat parhaimmat kanavat tavoittaa potentiaaliset asiakkaat”, Pinja muistelee alkutaipalettaan.

Mitä enemmän sosiaalisen median kanavat ovat kasvattaneet suosiotaan, sitä enemmän yritykset ovat ymmärtäneet somen potentiaalin. Kun monien seuraama ihminen kertoo tykkäävänsä jostain tuotteesta, se herättää luotettavuutta ja uudenlaista kiinnostavuutta.