Tarina – Pink Lemon – Pienestä ponnistaneet
Tarina – Syntytarina
8 heinäkuun, 2021
Seitsemän vuotias Eino perusti mehukioskin – mehuani on kehuttu maailman parhaaksi!
7 syyskuun, 2021
Pink Lemon perusti koulussa oman smoothie-yrityksen

Pink Lemon –
Pikkuyrittäjät koulussa

Syksyllä 2019 käynnistynyt Pikkuyrittäjät-ohjelma on erinomainen esimerkki siitä, millaista opiskelu ja työelämätaitojen harjoitteleminen voivat nykypäivänä koulussa olla. Yksi perustetuista yrityksistä oli Pink Lemon, joka palkittiin myöhemmin myös Vuoden sisukkain pikkuyritys -kunniamaininnalla.

Yrityksen jäsenet Sara Metwally, Julia Moisio, Isra Hagi Farah ja Neea Häkkinen ovat iloisia, että saivat mahdollisuuden tutustua tekemisen kautta yrittämisen saloihin.

Ohjelman alussa lapset tutustuivat yrittäjyyteen, yleisesti yhteiskunnan toimintaan ja ammatteihin. Samalla he alkoivat pohtia omaa liikeideaansa. Mikä olisi sellainen idea, joka innostaisi ja tuntuisi omalta jutulta? Liittyisikö se ehkä omiin harrastuksiin tai muihin mielenkiinnon kohteisiin?

Tästä alkoi matka oman yrityksen ja liikeidean kehittämiseen, joka sisälsi useita mielenkiintoisia vaiheita aina yrityksen nimen keksimisestä brändäämiseen, hissipuheiden ja sloganeiden miettimiseen, markkinointimateriaalien toteuttamiseen ja lopulta omien tuotteiden myymiseen oikeille asiakkaille.

Syksyllä 2019 Kauppakeskus Myyrmannissa kuhisi, kun odotettu lopputapahtuma oli käynnistymässä. Pink Lemonin smoothiet kannettiin paikalle kolmessa isossa kylmälaukussa.

”Kyllä siinä sai jännittää, pysyisivätkö purkit kasassa eivätkä hajoaisi. Ne olivat kuitenkin päällekkäin kylmälaukuissa”, Isra kertoo.

Tytöt eivät olleet saaneet viimeisteltyä myyntipöytäänsä ennen kuin kun terveellisestä välipalasta kiinnostuneita asiakkaita alkoi jo saapua. Siinä kohtaa jännitys karisi.

”Olin vaan, että what! Meillä oli kaikki järjestelyt vielä ihan kesken, mutta asiakkaita alkoi silti jo tulla”, Sara muistelee innoissaan.

Pienestä ponnistaneet -kirjassa kerrotaan yksityiskohtaisesti Pink Lemonin taivalta Pikkuyrittäjät-ohjelmassa yhdeksän teeman mukaisesti.