Tarina – Pikkukalat – Pienestä ponnistaneet
Tarina – Pinkku Pinsku
8 heinäkuun, 2021
Tarina – Kiffel
8 heinäkuun, 2021
Lapissa nähtiin pieni ihme - lapset herättivät kylän pilkkikisat henkiin.

Pikkukalat

Pikkukalat on upea tarina Käsivarren Lapissa Karesuvannossa perustetusta lasten pikkuyrityksestä ja pohjoisen yhteisöllisyydestä. Ohjaaja Tytin avustuksella lapset järjestivät
pilkkikisat, joiden takana oli lähes koko 140 hengen kylä.

Ote kirjasta

Alussa suosituimmaksi liikeideaksi nousi musiikkifestarien järjestäminen. Pian tuli puheeksi, että Enontekiöllä käy talvisin ja keväisin paljon ulkomaalaisia turisteja, mutta paikallisia palveluntarjoajia ei ole liiaksi asti.

”Pitäisikö järjestää mäenlaskua?” Biret-Inga ehdotti.

”Samalla ne turistit voisivat hiihtää tai lumilautailla”, Isabella puolestaan ideoi. Isabellan harrastuksiin kuuluivat juuri nuo lajit, joten hän olisi vahvuusalueellaan. Lopulta Nuutin ehdotus oli todellinen läpimurto.

”Entä jos järjestämme pilkkikisat?” Nuutti tokaisi. Hänen isänsä oli pitkän linjan kalamies, ja Nuutillakin oli jo kokemusta pilkkimisestä.

”Tosi kiva idea!” Isabella jatkoi. Myös muiden lasten mielestä Nuutin ehdotus oli loistava.

Niinpä vielä tammikuun aikana Karesuvannon koulun oppilaiden iltapäiväkerhossa perustettiin matkailualaan keskittyvä pikkuyritys. Nimeä sillä ei vielä ollut, mutta liikeidea oli nyt keksitty. Kyseessä oli kunnianhimoinen projekti, sillä Karesuvannossa oli aiemmin järjestetty vuosittain perinteiset pilkkikisat. Muutama vuosi sitten perinne oli kuitenkin hiipunut ja päättynyt, sillä kyläyhdistyksen resurssit eivät olleet enää riittäneet tapahtuman järjestämiseen.