Tarina – Kiffel – Pienestä ponnistaneet
Tarina – Pikkukalat
8 heinäkuun, 2021
Tarina – HAVU Gaming
8 heinäkuun, 2021
Jenni Parpala luuttusi tiensä siivousalan supertähdeksi.

Kiffel

Jenni Parpalan tarina on pysäyttävä ja mielenkiintoinen. Haastavista lähtökohdista siivousalan yrittäjäksi ponnistanut Jenni on kulkenut kivikkoisen tien kohti menestystä ja hänellä on tärkeä viesti nuorille.

 

Ote kirjasta

Esikouluikäisenä Jenni piti pientä kioskia tienvarressa ja myi kyläläisille mehua. Ollessaan 8-vuotias hänen äitinsä sai kotiin läjän maisemakalentereita, joiden toisella puolella oli kuvia yläosattomista naisista. Jenni näki oivan markkinaraon ja alkoi myydä kalentereista leikattuja tissikuvia oman koulunsa pojille bussipysäkeillä ja keinujen lähettyvillä.

”Se oli alkuun ihan jättimenestys! Bisnekseni kuitenkin lopahti, kun erään pojan äiti soitti minun äidilleni sanoen, ettei halua löytää enää yhtäkään tissikuvaa aapisen välistä”, Jenni nauraa.

Hänen lapsuutensa sisälsi silti pääosin kaikkea muuta kuin naurua.

”Vaikka olin nähnyt yrittäjyyttä läheltä ja olin itsekin yritteliäs, niin tosiasia on se, että aloin jo nuorena tehdä pakon edessä töitä, jotta pääsisin pois kotoa. Perheessämme oli alkoholismia ja muita ongelmia, joten työnteko ja rahan tienaaminen olivat minun keinoni päästä mahdollisimman pian pois”, Jenni avaa rosoista lapsuuttaan.

”Muistan edelleen äitini lannistavat sanat: olin 10-vuotias ja hän totesi minulle, että ’sinusta ei Jenni tule koskaan yrittäjää’. Nuo sanat kummittelivat mielessäni pitkälle aikuisikään saakka. Viestini vaikeassa tilanteessa oleville nuorille onkin, että ulkopuolisten mielipiteet eivät määritä sinua”, Jenni jatkaa.