Tarina – Hesburger – Pienestä ponnistaneet
Tarina – Aaron´s Hotdog
14 tammikuun, 2021
Tarina – Jätkä-Juho
7 heinäkuun, 2021
Heikki Salmelan upea tarina alkoi vuonna 1966 perustetusta Kievarin Grillistä.

Hesburger

Heikki Salmelan ja Hesburgerin upea tarina alkoi vuonna 1966 perustetusta Kievarin Grillistä. Hesburgerista on kasvanut kovalla työllä Suomen suurin hampurilaisketju, ja nyt 74-vuotiaan Salmelan tavoitteena on kannustaa nuoria yrittämään.

 

Ote kirjasta

“Hampurilaiset olivat kuitenkin suomalaisille vielä melko tuntematon asia. Amerikkalaiseen herkkuun ei ollut edes kunnolla saatavilla raaka-aineita, saati sitten valmistusvälineitä. Siispä kaikki piti valmistaa itse sämpylöiden leipomisesta lähtien sekä tilata pienet pihvikoneet Yhdysvalloista. Hampurilaiset otettiin mukaan ruokalistalle, mutta ihmiset valitsivat mieluummin ennestään tuttuja ruokia.”

”No nyt meni ensimmäinen!” hihkaisi työvuorossa ollut Kirsti puhelimessa erään kerran Heikille.

Samana iltana myytiin viisi hampurilaista lisää. Seuraavana päivänä vielä enemmän. Hampurilaisten myynti vain jatkoi kasvamistaan, ja Heikki ja Kirsti tiesivät, että hampurilaisiin kannatti panostaa.

Amerikkalaistyyliset pikaruokaravintolat alkoivat rantautua 70-luvulla Suomeen, kun esimerkiksi Carrols-niminen ravintola avasi Helsinkiin ensimmäisen hampurilaisravintolansa. Salmelatkin päättivät perustaa omansa, Hesburgerin.