Tarina – Duudsonit – Pienestä ponnistaneet
Tarina – Boordigolf
8 heinäkuun, 2021
Tarina – Pinkku Pinsku
8 heinäkuun, 2021

Duudsonit

Duudsonit tutustuivat toisiinsa jo alakoulussa. He ovat osoittaneet, kuinka vilkkaiden poikien omaksi huviksi tehdyistä huimista tempuista voi lopulta syntyä todellinen menestystarina ja koko Suomen tuntema brändi.


Ote kirjasta

Yhtäkkiä oltiin tilanteessa, jossa unelma oli käynyt toteen. Se omaa hauskanpitoaan kuvannut neljän hurjapään remuryhmä oli saanut ensimmäisen ihka oman TV-ohjelman! Mutta hetkinen! Eihän ryhmällä, saati sitten ohjelmalla, ollut vielä edes nimeä?

Jarno antoi ohjelmalle työnimeksi Extreme Dudes. Työnimi tarkoitti sitä, että Extreme Dudes oli tarkoitus olla vain väliaikainen, nopeasti ohjelmalle tekovaiheessa kyhätty nimi, joka tultaisiin todennäköisesti vielä vaihtamaan johonkin muuhun. Extreme Dudes arvelutti Jarnoa, sillä hänen mielestään extreme-sanaa oli käytetty joka paikassa liian paljon. MoonTV:llä juontajana ja tuottajana työskennellyt Sacha Remling näki Jarnon kehittelemän nimen ja tuijotti sitä hetken.

”Eikö tuo Dude-sana ole vähän tylsä? Joku omaperäisempi olisi parempi. Miten olisi vaikka Duudsonit?” Sacha kysyi pohtien puuttumatta kuitenkaan Extreme-sanaan.

”Pohjanmaalla ei kaikki edes osaa sanoa D-kirjainta, joten Duudsonit ei varsinaisesti kuvastanut meidän juuriamme”, Jarno nauraa viitaten Seinäjoella ja muualla Pohjanmaan alueella puhuttavaan murteeseen, jossa D-kirjain muuttuu puhuttaessa usein R-kirjaimeksi.

”Mutta siitä tuli kuitenkin ihan täydellinen! Duudsonit on sanana jäänyt elämään suomen kieleen, mikä on tosi makea juttu”, hän jatkaa innosta puhkuen.