Tarina – Boordigolf – Pienestä ponnistaneet
Tarina – Jätkä-Juho
7 heinäkuun, 2021
Tarina – Duudsonit
8 heinäkuun, 2021
18-vuotiaan Viljamin tavoitteena on myydä tänä vuonna miljoona golfpalloa!

Boordigolf

Viljami Virta osti 14-vuotiaana 600 käytettyä golfpalloa ja myi ne eteenpäin. Siitä syntyi liikeidea, joka on kasvanut huimaa vauhtia. Tänä vuonna 18-vuotiaan Viljamin tavoitteena on myydä jopa miljoona golfpalloa!

Ote kirjasta

Kentiltä ei tullut kauheasti vastauksia. Yksi kenttä kuitenkin kiinnostui, ja sain hankittua sieltä peräti 20 000 palloa. Laitoin myös kaikkiin mahdollisiin golfaiheisiin Facebook-ryhmiin ilmoituksia, että ’ostetaan likaisia golfpalloja tai jos joku haluaa palloistaan eroon, niin minä kyllä ostan’.”

Hiihtolomaviikon 2018 aikoihin Viljami sai kerättyä kasaan noin 30 000 palloa. Koko viikon ajan hän pesi ja lajitteli palloja. Hän sai myytyä pallot netissä erilaisilla ostetaan–myydään-palstoilla, mutta huomasi, että omat rajat olivat tulossa vastaan. Oli perustettava verkkokauppa.

”Paikallinen harrastelijakoodari teki ensimmäisen verkkokauppani, joka tuntui silloin aivan huikaisevalta. Jälkeenpäin ajateltuna ne sivut olivat aivan kauheat, sillä kaikki maksuvälitykset ja muut osiot olivat tosi vaikeita ja monimutkaisia. Myöhemmin aloin itse opiskella Shopifyn käyttöä, ja sama alusta on edelleen käytössäni”, Viljami kertoo.

Vuonna 2020 hän myi jo 400 000 palloa, joista 50 000 palloa meni ulkomaille kohdennetun Facebook-mainonnan ansiosta. Suuressa roolissa on toimiva yhteistyö verkoston kanssa, jossa likaisimman työn tekevät sukeltajat, joille Viljami maksaa sovitun korvauksen.