Kesätyöt ja kesäyrittäjyys – Pienestä ponnistaneet
Pop up Cafe Milja
13 syyskuun, 2021
kesatyot2

Kesätyöt ja kesäyrittäjyys

Kesätyöt ovat nuorille tärkeitä mahdollisuuksia tutustua työelämään, ottaa vastuuta itsestään ja tienata samalla omaa rahaa. Vaikka työ tuntuisi pieneltä, siitä on todennäköisesti tavalla tai toisella suurta hyötyä nuorelle tulevaisuudessa.

Kesätöiden hakeminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Kesän avoimet paikat tulevat usein hakuun jo tammikuussa, ja hakuajat ovat vilkkaimmillaan juuri alkuvuodesta. Hakua ei kannata jättää hakuajan viimeisille päiville, sillä monissa työpaikoissa hakemuksia käsitellään jo haun aikana. Lisäksi haastatteluihin saatetaan kutsua jo ennen hakuajan umpeutumista.

Huolellisesti tehty kesätyöhakemus erottuu joukosta, ja sen avulla nuori voi parhaimmassa tapauksessa saada mielenkiintoisen kesätyöpaikan. Seuraavilla aukeamilla jaamme vinkkejä ja ammattilaisten näkemyksiä kesätyön hakemiseen. Lisäksi annamme ohjeita napakan ja kiinnostavan ansioluettelon tekemiseen.

 

VAI KIINNOSTAISIKO KESÄYRITTÄJYYS?

Moni nuori on perustanut myös oman kesäyrityksensä ja työllistänyt siten itsensä – ja joskus jopa kavereitaankin. Tyypillisiä kesäyrityksiä ovat muun muassa kahvila ja erilaiset pihanhoitoon liittyvät yritykset. Mukaan mahtuu myös todella erilaisia liikeideoita pyörähuollosta talojen maalaamiseen ja retkien järjestämisestä frisbeegolfbisneksen pyörittämiseen. Vain taivas on rajana, kun nuoret innostuvat toteuttamaan itseään.

 

Suomen 4H-Liiton Tomi Alakoski ja Sirkka Suomäki antavat nuorille vinkkejä kesätöiden hakuun ja kesäyrittäjyyteen.